pühapäev, 4. märts 2018

Tallinna noored Paides

02.03-03.03 toimus Paide Avatud Noortekeskuses Cool Tuuri kohtumine koos Tallinnast saabunud noortega.

Cool tuuri ettevalmistustega alustati juba esmaspäeval, kus vaadati koos juhendajaga üle, see mida on vaja teha, ning kui tekkis vajadus, siis aidati noori viimaste ettevalmistustega reedeks. 
Muidugi said kokku eelnevalt  ka mõlemad projektijuhid, kes vaatasid üle plaani, ja seda  koos juhendaja ja kolme noorega. 
Lõpuks kui päevaplaani mustand paigas, pandi ka paika mustand ajakavast koos umbkaudse kellaajaga ning seda koos ülesande vastutajaga, et iga noor, kes võttis mõne ülesande, teaks mis kell ta midagi tegema pidi.

Kolmapäeval toimus ka Foorumteatri peaproov, kus Paide endi noored, said Foorumteatris kaasa teha. Ning seda tehti seetõttu, et noored, kes Foorumteatris näitlesid teaksid, umbes mis neid reedel ees ootab. Neljapäeval lõpetati veel viimased asjad ja nii see reede kätte jõudis...

Reede hommikul kirjutati ümber päevakava puhtand ja nii saigi neid noori nüüd oodata
/Päevakava paigas nüüd tuleb veel oodata Tallinna noori ja nii see alata võibki!/


Kuna Tallinna noored saabusid alles kell kaks, sai veel enne seda veidike hinge tõmmata, ja seda enne, kui päris trall peale hakkas.

Ja nii lähenes kell järjest enam kahele, ning see tähendas seda, et tuli neile vastu minna.  Tallinnast saabus noori 8+ 2 juhendajat ning neid võttis vastu  mõlemad projektijuhid, ning mõlemast rahvusest olnud noored, kes juhatasid nad Paide Avatud Noortekeskuse. Kui jõuti noortekeskusesse saadi veidike tõmmata hinge, ning seejärel koguneti suurde saali, kus pandi paika reeglid, mida tuli järgida ning räägiti üle ka päevakava ning peale seda suunduti sööma.

Kui see kõik tehtud sai suunduda tegevuste juurde, mis oli plaanitud. Kuna reede on tavaliselt Sportlike reede päev, alustati sportlikult, ning seda alustati Paide Avatud Noortekeskuse eest just orienteerumisega, mille lõpp-punktiks oli Paide Vallimägi, kus ootas Marita, kui  üks projekti juhendajatest, noori tuubitama.


/Marita juba ootab, ja nii see lõbus tuubitamine alata võibki!/

/Arvo Pärdi sünnikohta tähistava muusikaed/

/Sa ei julge? Aga lähme koos, koos on julgem!/
Seejärel suunduti tagasi, noortekeskusesse, kus hakkas noortel vabaaeg ning  kus soovijatel oli võimalus saada sooja teed ning mahla, ning selle kõrvale kaneelirulle, mis osutusid noorte meelest üsna maitsvateks.

Peale seda suundusid kõik noored suurde saali, kus algas Foorumteater. Näitlejad mängisid ette kolm episoodi: koolis, bussis ning interneti vahendusel.
Foorumteatris eesmärk oli teha nii, et kannataja rollis olnud Kristjanil hakkaks hea ning see mure ei lõppeks mitte mingil juhul kehvasti, seetähendab meie loos väga sügava depressiooniga. Oli tore näha, kuigi noored julgenud alguses väga ise näitlema tulla, tulid kokkuvõttes sellest kõigest väga head mõtted, mida saaks ise teisi teha, seega lahendusi oli palju ning üsna erinevaid, mis oli üsna hea. Ning kõigil soovijatel oli võimalus väljavahetada  kahte tegelast, Kristjanit ning Carmenit, ainuke keda muuta ei saanud oli Säde, sest tema oli see, kes oli kiusaja, ning tavaliselt ongi nii, et keda muuta ei saa on kiusaja.

/Foorumteater täies hoos/

/Lahendusi on mitmeid/

Seejärel oli võimalus jälle veidike puhata ning soovi korral ka poes käia, kui puhkus läbi mindi alla saali ning seal toimusid erinevad meeskonnamängud, alustades nimemängust lõpetades rahvastepallini. Kui see kõik läbi algas dikso. Ja nii see reedel tegevuste tihe päev saigi läbi.

Kuigi öö vastu laupäeva oli peaaegu kõigil suhteliselt magamata, olid kõik siiski rõõmsate nägudega. Hommikul äratati noori pottide ja pannide kõlamise saatel, et kõik ikka ilusti üles ärkaksid.  Hommikusöögiks pakuti maitsvaid pannkooke, mille tegemist alustati, juba üsna vara hommikul, ning pärast oli aru saada, et oldi väsinud, ja seda on näha kohe järgmiselt pildilt.

/Öö magamata, nüüd magatakse hommikul/

/Pannkoogid valmis nüüd võimalus veidike hinge tõmmata/

Kella üheksast koguneti uuesti Noorteka saali, kus tehti kokkuvõtteid reedesest päevast. Ning peale seda, kella kümne aeg oli tahtjatele võimalus külastada Paide Vallimäel asuvat  Ajakeskust Wittensteini, mis ütlen ausalt oli üsna huvitav koht, ning uudistamist oli üsna palju. Ja vaade mis avanes 8.ndalt korruselt Paidele oli lihtsalt väga väga ilus.

/ Huvitavat videot vaatamas/

/Uudistamas Ajakeskus Wittensteini/
/Vaade Paidele Ajakeskuse Wittensteini 8.ndalt korruselt/

Ning päris enne, kui Tallinna noored Paide bussijaamast tagasi Tallinna poole sõitma hakkasid, võtsime veel viimast korda ringi, ning tänasime neid, et nad olid tulnud Paide. Ning, et nad jääksid mäletama ikka seda Cool Tuuri projekti, kinkisime  neile mälestuskingituse, kuhu oli pandud pildid, kui meie käisime Tallinnas, koos osalejate nimedega. Ning peale seda oligi aeg, nad juba bussipeale saata.

Mina, kui üks selle projektijuhtidest ütlen kõigile osalejatele suur aitäh, ning kõige suurema aitäh ütlen ma meie kahele juhendajale Maritale ja Reimale! Aitäh!😊

/Grupipilt koos Tallinna noortega/



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar